PRISER, NIVÅ- OCH GRUPPINDELNINGAR

RIDSKOLEINFORMATION

Vår verksamhet är att erbjuda hästkunskap och ridning för barn, ungdomar och vuxna.
Individuell undervisning i grupp. Vi erbjuder allsidig ridning i både dressyr, hoppning och i skog och mark. Vi har B, C och D ponnier och hästar.

BESTÄMMELSER FÖR GRUPPRIDNING

• En bestämd dag och tid i veckan är reserverad för dig i en ridgrupp.
• Lektionstid är den tid då ryttaren disponerar hästen inkl. upp- och avsittning, samt fram- och bortplockning av material.
• Upprop sker 20 minuter före utsatt ridtid. (vissa grupper individuella tider)
• Prova På/Hästis och Nybörjare ska ha föräldrar eller annan som hjälper till att leda/hålla i hästen. Avgiften erläggs periodvis (vinter v. 48-9, vår v. 10-24, höst v. 33-47) i förskott innan ny period.
• Fakturor mailas till elev/förmyndare. Avgiften är lägre än vid enstaka lektioner.
• Vid återbud av ridlektion avboka sönd-fre före kl.12.00, lördag före kl.08.00 och samma dag på minridskola.se. Vid senare återbud ring kontoret. Vid sen avbokning - ingen igenridning!
• Igenridning sker i mån av plats i likvärdig grupp eller lägre. All igenridning gäller inom 10 veckor och bokas med kontoret.
• Kurs- och aktivitetsavgifter återbetalas ej. Vid uppvisande av läkarintyg/veterinärintyg erhålls tillgodobelopp, detta gäller ej externa kurser.
• Vid ny betalningperiod står du automatiskt kvar i din grupp om du inte har meddelat annat. Säg till i god tid om du vill byta grupp. Uppsägning skall ske skriftligt senast 1 månad innan ny kursstart. • • Om uppsägning ej har skett inom utsatt tid kommer hela nästkommande kursavgift att debiteras.
• Utöver ridkursen tillkommer medlemsavgift som är obligatoriskt för att få rida. Gäller per kalenderår.
• Eleven räknas som junior t.o.m. 20 år vid ridning, 20 år vid medlemskap i Åby Ridklubb.
• På våren har vi en kunskapsvecka med ex. clinics, kom gärna med önskemål! Åby Ridcenters kundinlogg minridskola.se Här kan du själv gå in och göra följande:
Avboka ridlektioner, hämta och se fakturor, anmäla dig till olika aktiviteter och kurser.

MEDLEMSSKAP I ÅBY RIDKLUBB

Utöver terminsavgiften tillkommer ett obligatoriskt medlemskap i föreningen Åby Ridklubb.
Du får olycksfallsförsäkring möjlighet att medverka i teorikurser, klubbaftnar m.m.

Medlemskapet gäller per kalenderår och kostar för år 2021:

• Junior under 20 år 495:-
• Senior över 20 år 695:-

• Familj på 4 pers 1600:- (Familj är max 2 vuxna och 2 barn skrivna på samma adress)

NIVÅ- OCH GRUPPINDELNING

PROVA PÅ

30 min ridning. Varje elev ska ha en förälder eller annan som hjälper till att leda hästen. Anmälan och betalning från gång till gång.
Junior/Senior: 170 kr / 190 kr
Ålder: 4 år och uppåt

HÄSTIS

30 min ridning. Lek och lär i skritt och trav. Varje elev ska ha en förälder eller annan som hjälper till att leda hästen.
Junior: 170 kr
Ålder: 4 - 6 år

NYBÖRJARE

60 min hästkunskap och ridning. Varje elev ska ha en förälder eller annan som hjälper till att leda hästen.
Ålder: Från 7 år

GRUPP I

60 min hästkunskap och ridning. Du kan rida utan ledare i skritt och trav. Mål märke I.

GRUPP II

45 min ridning. Du börjar bli säkrare i alla gångarter. Du övar sits och balans och börjar hoppa. Mål märke II.

GRUPP III

60 min ridning. Dressyr: Fokus på hjälper, inverkan med bibehållen balans och sits. Hoppning: Flera hinder i följd. Mål märke III.

GRUPP IV

60 min ridning. Dressyr: LC:1 särskild bedömning. Hoppning: LE Enklare bana. Mål märke IV.

GRUPP V

60 min ridning. Dressyr: LC:1/LC:2 enligt TR. Hoppning: LD. Mål märke V.

BRONS

60 min ridning. Dressyr: Lägst LB:1 enligt TR. Hoppning: Banhoppning LC.

+ GRUPP

Gruppen väljer till en högre avgift att vara färre. Max 7 personer/grupp.
Junior/Senior: 290 kr / 320 kr

HOPPSPECIAL

För de i Stallgänget som vill träna mera och kunna få möjlighet att tävla på lektionshästar, samt övriga som bara vill träna hoppning.
Junior/Senior: 290 kr/ 320 kr
Ej med i Stallgänget 360 kr

Tillägg för ridning enstaka gång: Medlem 15 kr. Ej medlem 25 kr.

SCHEMA HÖSTEN

ridschema_host_2021.png