Hoppa till sidans innehåll

Personal


Åby ridskolas personal

 

 

Ridskolechef. Claes Pettersson

 

 

Startade ridskolan 1973. B-tränare i hoppning, tävlat upp till svår hoppning och dressyr, B-domare hoppning.

Ordförande i Hopp- & Fälttävlan International Horse Show. Har mycket omfattande avelsverksamhet med Holsteiner hästar, CC Holsteiner Breeding.

   

Verksamhetsledare, svensk ridlärare level II, C-tränare i dressyr, ungdomsledare och handikappsledare.

Jag heter Anna Ringholt (fd Skoglund) född 1976. Jag bor i Graversfors utanför Åby med min man Kalle och min son Alvin. Jag är uppvuxen i Kristinehamn och började rida på Christinehamns ridklubb när jag var 7år.

Åby Rid- & Träningscenter har jag jobbat sedan 1997 med uppehåll 2003 då jag jobbade på Karlstads Ridklubb.

Jag har en egen häst som heter Bojangles. Tillsammans tävlar vi i dressyr. Jag har tävlat både hoppning och dressyr med vinster och placeringar t.o.m. MSV nivå.

Jag är utbildad svensk ridlärare level II på Strömsholm under två väldigt lärorika år. Jag är även C-tränare i dressyr och brinner för att göra grundridningen intressant och jobbar mycket med ryttarens sits och följsamhet. Jag tycker det är viktigt att fortbilda mig hela tiden, och inom hästar och ridning finns alltid något att lära.Jag stormtrivs med mitt jobb bland hästar och människor.

Hoppas vi ses på Åby Rid- & Träningscenter

                                            

  Svensk ridlärare level I

Jag heter Nora Johansson, är född 1995 och bor i Norrköping. Jag gick Vretagymnaiet med inriktning hästhållning och är diplomerad hästskötare. Är också utbildad ridlärare level I på ridskolan Strömsholm. Min häst heter Meditation men kallas för Maggan. Jag har också en hund som heter Gunnar.

 

 

Yrkeshögskoleutbildad ridinstruktör

Jag heter Matilda Palmgren och är född 1996 och bor i Åby. Jag är har gått en tvåårig utbildning på yrkeshögskola till ridinstruktör och har som mål att ta min level inom kort. Jag själv tränar och tävlar i hoppning på MSV/130 nivå på min SWB-valack som kallas Skurt. Hoppningen är också något jag brinner lite extra för samt hästens hållbarhet och utveckling. Jag är uppväxt på Åby ridskola så även om jag hittills bara varit anställd en kort period så känner jag till platsen väl.

 

  Svensk ridlärare level III

 

Sofia Martinsson, 35 år och är utbildad Hippolog vid Flyinge och Strömsholm, Diplomerad ridlärare level III. Jag har över tio års erfarenhet av lektionsundervisning på ridskola. Jag är även godkänd inverkansdomare (stildomare) och banbyggare level D. Övriga utbildningar jag gjort är Hästskötarexamen, inkl tappskokompetens, Ridledarexamen, undomsledarkurs (ULK) I-III och FULK. Jag har utbildat och tävlat hästar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Tävlar på medelsvår nivå i hoppning min egna häst som heter Porto. Han är en valack som är född 2008 och mäter hela 182 cm i mankhöjd! 

 

 Svensk ridlärare level I, REAL-lärare

Mitt namn är Karin Öman. Jag har just flyttat till Katrineholm. På gården Eriksberg bor jag med 17 årige sonen William, hästarna QuickStep (-09 e: Quaterback) o Robinson (-88 e: Robin Z) hunden Maya o katten Mårten. QuickStep har en lillasyster, Franseska Kalypso II (-15 e: Frans Andreo II) som bor på "internat" med jämnåriga just nu.

Jag är ridskoletjej sen barnsben, uppvuxen på Järfälla Ridcenter där jag var skötare och ordförande i ungdomssektionen.

1985 när jag var 20 år var ridskolan nedläggningshotad, då köpte min familj den och sedan jobbade jag där till 1997 med start som stallskötare och avslut som Ridskolechef.

På Strömsholm gick jag RIK I 1989 men har mängder av påbyggnads och påfyllnads kurser o utbildningar sedan dess. HK ledare, Ridsportens Affärsskola, Basic Instructor i Centrerad Ridning, pedagogik o mentaltränings utbildad av Lars-Erik Sandler Bosön, Dressyrelev på Dressur&Ausbildungstall Dahmen Aachen Tyskland,   jobbat med Hunterhästar i USA och hopphästar i Australien.

Utöver det, 3 årig utbildning Psykosyntesuniversitet Huma Nova till Samtalsterapeut samt utbildning i HAE HorseAssistedEducation Ledarskapsutveckling.

Efter Järfälla o Tyskland drev jag egen hästgård med utbildning, försäljning och lite avel och verkade som ridskolechef i Katrineholm.

Jag har också hunnit jobba på Veterinärkliniken och på Särskolegymnasiet där innan flytten hit!

Jag red från början bara hoppning och har tränat en massa år för Ted Nätterqvist upp till Msv nivå, tävlat till 1.20. Nu för tiden är det bara dressyr. Jag har tävlat upp till MsvB nivå,  men mest har jag utbildat unga hästar åt andra eller egna saluhästar. Mesta meriten med egen unghäst är kvalificering till Breeders i Falsterbo med 5 årig dressyrhäst.

Jag är sedan 20 år tillbaka även verksam som tränare åt elever med egna hästar.

 

 Stallpersonal/hästskötare

 
Jag heter Marie Karlsson, är född 1975 och uppvuxen i Norrköping.
Har arbetat här på Åby Rid- & Träningscenter sedan 1999, med häst- och stallskötsel.
Min utbildning är en 3-årig trädgårdsutbildning.
Bor med sambo Steffe och hundarna Venuz och Elza.

Stallpersonal/hästskötare


Jennifer Newman

 

 

 

Kontoret ridskolan och ridklubben

 

Jag heter
Malin Moll, är född 1978 och bor i Norrköping med mina husdjur (fyra papegojor och en hundr). Jag gick Barn- och Fritidsgymnasiet i Borås. Jag har gått VULK (ungdomsledarutb. för vuxna) på Strömsholm. 
Jag har ridit i många år till och från. Jag har alltid gillat djur och det i kombination med min utbildning med barn och ungdomar gör mitt arbete väldigt roligt. Inte en dag är den andra lik.

 

Anläggning 
Johan Johansson. Info. kommer....

 

 Kontoret lördagar          
Lovisa Kylstam. Info. kommer....

 

Kontoret söndagar
Ida Lindén. Info. kommer....

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 AUG 2018 11:36 Skribent: Ann Törnqvist

 

Åby Rid & Träningsläger

Norrköping Int. Horse Show

7-star

 ridsportplay

cc_breeding

 

City bingo Norrköping

Postadress:
Åby RK - Ridsport
Ridhuset, Jursla Gård
61634 Åby

Kontakt:
Tel: 01166095
E-post: This is a mailto link

Se all info