Hoppa till sidans innehåll

Alla är vi olika...

15 MAR 2016 11:22
Det finns ingen som är den andra lik.
Men här på Åby Ridklubb vill vi att alla skall trivas och känna sig välkomna.
-Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
  • Skapad: 15 MAR 2016 11:22

Olika
Trivsel på Åby ridklubb och Åby ridskola
I vårt stall ska alla känna sig välkomna. Här vill vi trivas och njuta av vårt stora intresse – hästar. Detta betyder att det finns några saker vi alla behöver tänka på:
* Stallet är hästarnas hem. Här ska de kunna slappna av. Därför beter vi oss lugnt i stallet, inget spring och inget skrik.  
* I vårt stall beter vi oss vänligt mot varandra. Vi hälsar på varandra, vi använder ett vårdat språk och vi visar varandra hänsyn och respekt. 
* I vårt stall hjälper vi gärna varandra, både för trivselns och för säkerhetens skull. 
* De relationer vi har i stallet finns också ofta i olika typer av sociala medier. Naturligtvis beter vi oss hänsynsfullt och respektfullt även på nätet. 
* Vi sprider inte rykten om varandra. Vi pratar med varandra, inte om varandra, både i det verkliga livet och på sociala medier. 
* Den som misstänker att en stallkamrat mår dåligt på grund av något som händer i stallet pratar med en vuxen om detta. 
Till er som föräldrar
Stallet kan ofta vara en frizon från vuxenvärlden för barn och ungdomar. Det är ändå viktigt att ni som föräldrar är uppmärksamma och kan fånga upp signaler på om ert barn mår dåligt på grund av något som hänt i stallet. På samma sätt är det viktigt att vara delaktig i sitt barns ”digitala” liv på sociala medier. 
Ridklubben och ridskolan vill att ni hjälper era barn och ungdomar att följa de punkter som står i styckete här ovanför. Tänk på att själva vara bra förebilder och stå upp för hur viktigt det är att vi beter oss trevligt mot varandra, både i det verkliga och i det ”digitala” livet.
Ridklubben och ridskolan vill att ni kontaktar oss om uppmärksammar att ett barn eller en ungdom mår dåligt på grund av något som händer i stallet.    
                                                                                                                               Åby Ridklubb & Åby Rid-och Träningscenter

Skribent: Åby Ridklubb


Postadress:
Åby RK - Ridsport
Ridhuset, Jursla Gård
61634 Åby

Kontakt:
Tel: 01166095
E-post: This is a mailto link

Se all info