Policy

Eleverna i ridgrupperna får undervisning i skolridning, hoppning samt ridning i terräng. Eleverna är indelade i grupper efter ålder och ridkunskap. Avtal ingås när det gäller elever under 18 år, av elevens förmyndare.

• En bestämd dag och tid i veckan är reserverad.

• Lektionstid är den tid då ryttaren disponerar hästen inkl upp-
    och avsittning samt fram- och bortplockning av material.

• Upprop sker 20 minuter före utsatt ridtid. (vissa grupper har bestämt 30 min)

• Prova På/Hästis och nybörjare måste ha föräldrar eller annan som hjälper till att leda.

• Avgiften erlägges periodvis (höst, vinter, vår) i förskott innan första kursdagen. Avgiften är lägre än vid enstaka lektioner.
    OBS!
    Ingen ridning på kredit!

• Påminnelseavgift 100:- vid första påminnelsen och 200:- vid andra.

• Utöver ridkursen tillkommer medlemsavgift i Åby Ridklubb.
    Gäller per kalenderår.

• Vid förhinder eller sjukdom skall återbud lämnas senast kl. 14.00 samma dag för att få rida igen.
    Återbud lämnas på telefonsvarare 011-660 95.
    Vid förhinder eller sjukdom skall eleven i första hand insätta annan likvärdig ryttare, eller i mån av ålats rida igen inom 4 veckor.
     Max 2 igen ridningar/termin! Går ej att spara till nästkommande termin. Igen ridning får endast ske i likvärdig grupp.

• Uppsägning av abonnemanget skall ske minst 1 månad före ny ridperiod. Om uppsägning ej sker, förlängs abonnemanget automatiskt en ridperiod. Uppsägning skall ske skriftligt och lämnas till ansvarig instruktör eller personal på ridskolans expedition.

• Alla elever står kvar i sina grupper från termin till termin.
    Önskas byte av dag eller grupp, kontakta ridlärare eller
    personal på ridskolans expedition.

• Eleven räknas som junior t o m 20 år vid ridning, 20 år vid medlemskap i Åby Ridklubb

• På våren har vi en teorivecka med ex. clinics, kom gärna med önskemål

KLÄDSEL

Godkänd hjälm är obligatoriskt. Ändmålsenlig fotbeklädnad med klack, helst ridstövlar. Tänk på att inte rida i stora jackor eller tröjor, utan lite mer kroppsnära kläder. Stora skjortor bör stoppas ned i byxorna. Uppsatt hår. Allt detta p g a säkerhetsaspekten i första hand, samt även för att ridläraren skall kunna se hur Du sitter i sadeln.

Enligt Svenska Ridsportförbundets säkerhetspolicy skall alla under 18 år alltid bära säkerhetsväst vid terrängridning, markarbete med bommar och all hoppning. Har du ingen egen väst kan du hyra av Ridskolan, 100:- per betalningsperiod/kursomgång. Bokning av väst och nr samt betalning gör du till kontoret.

INFORMATION OM RIDKURSER PÅ ÅBY RIDSKOLA

Kurserna pågår fortlöpande under hela året och är indelade i tre betalningsperioder. Höstkursen startar i augusti, vinterkursen i november, vårkursen i mars.

Uppdaterad: 2017-08-11 19:26
Skribent: Ann Törnqvist