Hoppa till sidans innehåll

Personal Åby ridskolas personal

 

 

Ridskolechef. Claes Pettersson

 

 

Startade ridskolan 1973. B-tränare i hoppning, tävlat upp till svår hoppning och dressyr, B-domare hoppning.

Ordförande i Hopp- & Fälttävlan International Horse Show. Har mycket omfattande avelsverksamhet med Holsteiner hästar, CC Holsteiner Breeding.

   

Verksamhetsledare, svensk ridlärare level II, C-tränare i dressyr, ungdomsledare och handikappsledare.

Jag heter Anna Ringholt (fd Skoglund) född 1976. Jag bor i Graversfors utanför Åby med min man Kalle och min son Alvin. Jag är uppvuxen i Kristinehamn och började rida på Christinehamns ridklubb när jag var 7år.

Åby Rid- & Träningscenter har jag jobbat sedan 1997 med uppehåll 2003 då jag jobbade på Karlstads Ridklubb.

Jag har en egen häst som heter Bojangles. Tillsammans tävlar vi i dressyr. Jag har tävlat både hoppning och dressyr med vinster och placeringar t.o.m. MSV nivå.

Jag är utbildad svensk ridlärare level II på Strömsholm under två väldigt lärorika år. Jag är även C-tränare i dressyr och brinner för att göra grundridningen intressant och jobbar mycket med ryttarens sits och följsamhet. Jag tycker det är viktigt att fortbilda mig hela tiden, och inom hästar och ridning finns alltid något att lära.Jag stormtrivs med mitt jobb bland hästar och människor.

Hoppas vi ses på Åby Rid- & Träningscenter

                                            

 Svensk ridlärare level III


Jag heter Johanna Törnkvist, är utbildad Hippolog och Diplomerad ridlärare level lll.
Mitt specialområde är hoppning, men undervisar nästan lika mycket i dressyr och ridning i skog och mark. Jag flyttade hit och började jobba på Åby ridskola efter examen 2002, och sedan 2007 jobbar jag även åt Realgymnasiet som yrkeslärare i hästkunskap och ridning.

Min häst heter Hoppsan och jag bor i Norrköping med min familj och min hund.

 


 Svensk ridlärare level II

Jag heter Karin Nilsson, är 30 år och bor med min pojkvän och vår hund i Norrköping. Jag är diplomerad svensk ridlärare level II. Pluggade vid Vreta yrkeshögskola 2010-2012. Efter min examen jobbade jag på Aledals ridcenter på Öland i drygt fyra år. Jag började jobba här på Åby den 1 december 2016. Min häst Tin-Tin (val. F 2007 E: Nobel - Labrador) står uppstallad här på Åby. Jag tävlar både dressyr och hoppning.

 

  Svensk ridlärare level I

Jag heter Nora Johansson, är 21 år gammal. Jag gick Vretagymnaiet med inriktning hästhållning och är diplomerad hästskötare. Är också utbildad ridlärare level I på ridskolan Strömsholm.
Jag bor i Norrköping med min familj och hunden Torsten. Hade tidigare också min häst Donna Juanita som tyvärr var tvungen att avlivas i februari 2007.

 

  Svensk ridlärare level III

 

Sofia Martinsson, 35 år och är utbildad Hippolog vid Flyinge och Strömsholm, Diplomerad ridlärare level III. Jag har över tio års erfarenhet av lektionsundervisning på ridskola. Jag är även godkänd inverkansdomare (stildomare) och banbyggare level D. Övriga utbildningar jag gjort är Hästskötarexamen, inkl tappskokompetens, Ridledarexamen, undomsledarkurs (ULK) I-III och FULK. Jag har utbildat och tävlat hästar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Tävlar på medelsvår nivå i hoppning min egna häst som heter Porto. Han är en valack som är född 2008 och mäter hela 182 cm i mankhöjd! 

 

 Svensk ridlärare level I

Mitt namn är Karin Öman. Jag har just flyttat till Katrineholm. På gården Eriksberg bor jag med 17 årige sonen William, hästarna QuickStep (-09 e: Quaterback) o Robinson (-88 e: Robin Z) hunden Maya o katten Mårten. QuickStep har en lillasyster, Franseska Kalypso II (-15 e: Frans Andreo II) som bor på "internat" med jämnåriga just nu.

Jag är ridskoletjej sen barnsben, uppvuxen på Järfälla Ridcenter där jag var skötare och ordförande i ungdomssektionen.

1985 när jag var 20 år var ridskolan nedläggningshotad, då köpte min familj den och sedan jobbade jag där till 1997 med start som stallskötare och avslut som Ridskolechef.

På Strömsholm gick jag RIK I 1989 men har mängder av påbyggnads och påfyllnads kurser o utbildningar sedan dess. HK ledare, Ridsportens Affärsskola, Basic Instructor i Centrerad Ridning, pedagogik o mentaltränings utbildad av Lars-Erik Sandler Bosön, Dressyrelev på Dressur&Ausbildungstall Dahmen Aachen Tyskland,   jobbat med Hunterhästar i USA och hopphästar i Australien.

Utöver det, 3 årig utbildning Psykosyntesuniversitet Huma Nova till Samtalsterapeut samt utbildning i HAE HorseAssistedEducation Ledarskapsutveckling.

Efter Järfälla o Tyskland drev jag egen hästgård med utbildning, försäljning och lite avel och verkade som ridskolechef i Katrineholm.

Jag har också hunnit jobba på Veterinärkliniken och på Särskolegymnasiet där innan flytten hit!

Jag red från början bara hoppning och har tränat en massa år för Ted Nätterqvist upp till Msv nivå, tävlat till 1.20. Nu för tiden är det bara dressyr. Jag har tävlat upp till MsvB nivå,  men mest har jag utbildat unga hästar åt andra eller egna saluhästar. Mesta meriten med egen unghäst är kvalificering till Breeders i Falsterbo med 5 årig dressyrhäst.

Jag är sedan 20 år tillbaka även verksam som tränare åt elever med egna hästar.

 

 Stallpersonal/hästskötare

 
Jag heter Marie Karlsson, är född 1975 och uppvuxen i Norrköping.
Har arbetat här på Åby Rid- & Träningscenter sedan 1999, med häst- och stallskötsel.
Min utbildning är en 3-årig trädgårdsutbildning.
Bor med sambo Steffe och hundarna Venuz och Elza.

Stallpersonal/hästskötare


Jennifer Newman

 

 Vaktmästare

Peter Bergkvist

 

Kontoret

 

Jag heter
Malin Moll, är född 1978 och bor i Norrköping med mina husdjur (en hund och fyra papegojor). Jag gick Barn- och Fritidsgymnasiet i Borås. Jag har gått ULK (ungdomsledarutb. för vuxna) på Strömsholm.

Till en början jobbade jag halvtid på Åby ridskola i stallet och på kontoret. Efter 2 år fick jag heltidstjänst som kontorist på en trafikskola i Norrköping där jag höll i allt administrativt. Nu är jag tillbaka på heltid här igen och stortrivs.

Jag har ridit i många år till och från. Jag har alltid gillat djur och det i kombination med min utbildning med barn och ungdomar gör mitt arbete väldigt roligt. Inte en dag är den andra lik.

 

 Kontoret lördagar          

 

Jag heter Sofia Eriksson och jag är 18 år, snart 19 år gammal. Jag bor i Krokek, ungefär 10 minuter här ifrån, tillsammans med min mamma, pappa, mina småsyskon och även två kaniner.
Just nu så läser jag mitt sista år på Realgymnasiet i Norrköping där jag läser hästhållning. På Åby började jag rida 2010 och har sedan dess spenderat väldigt mycket tid här. Jag sköter om två av lektionshästarna här, nämligen Cape och Diane och jag är även fodergruppsledare. När jag inte är i stallet så gillar jag att träna på gymmet.

 

Kontoret söndagar

Jag heter Alva Segersteen och är 19år gammal . Jag bor utanför Åby tillsammans med min familj och mina två katter. Har ridit här på Åby sedan jag var 8år och har mer eller mindre spenderat all min lediga tid här sedan dess.
Rider och tävlar en lektionshäst, Rosco, samt är stalledare på helgerna. Utöver det jobbar jag på kontoret. Tog studenten från ekonomiprogrammet våren 2018.

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 AUG 2018 11:36 Skribent: Ann Törnqvist

 

Åby Rid & Träningsläger

Norrköping Int. Horse Show

7-star

 ridsportplay

cc_breeding

 

City bingo Norrköping

Postadress:
Åby RK - Ridsport
Ridhuset, Jursla Gård
61634 Åby

Kontakt:
Tel: 01166071
E-post: This is a mailto link

Se all info